Slaap jij het liefst op je buik, maar merk je dat je regelmatig problemen ervaart met het inslapen? Dan kan dit erg vervelend zijn en een ontzettend grote impact hebben op je leven. Niet alleen heb je last van een chronisch slaaptekort, maar ook van de gevolgen van een chronisch slaapgebrek. Zo kun je, wanneer je stelselmatig te weinig slaapt, je minder goed concentreren, ben je lichtgeraakt, maak je minder slimme keuzes en kun je minder goed omgaan met stress. Herken jij deze problemen en wil je ze graag oplossen, of heb je er nog geen last van en wil je dit graag zo houden? Lees dan snel verder voor de beste tips voor een goede nachtrust als buikslaper.

  1. Zorg voor voldoende ontspanning voor het slapen

Wil je gemakkelijk in slaap kunnen vallen? Dan is het belangrijk dat je ontspannen genoeg bent om dit ook daadwerkelijk te kunnen doen. Zorg er dan ook voor dat je je lichaam en geest voldoende tijd geeft om te ontspannen, voordat je naar bed gaat. Dit kun je doen door drie uur voordat je gaat slapen niet meer te eten en twee uur voor het slapengaan niet meer naar beeldschermen te kijken. Daarnaast kun je ontspannende activiteiten ondernemen voor het slapengaan, zoals het lezen van een boek, mediteren of door een warm bad te nemen. 

  1. Creëer een rustige omgeving

Om gemakkelijk in slaap te kunnen komen, is het belangrijk dat je je goed kunt ontspannen in je slaapkamer. Je kunt dit makkelijker maken door van je slaapkamer een rustige ruimte te maken. Zorg dus dat je slaapkamer netjes opgeruimd is, dat er geen beeldschermen aan staan en dat het voldoende donker is in de kamer. 

  1. Schaf een buikslaap-kussen aan

Mensen die graag op hun buik slapen, hebben meestal niet genoeg aan een ‘gewoon’ hoofdkussen. Om te zorgen dat je lichaam in een prettige, natuurlijke houding kan zijn en je rug- en nekwervels een rechte lijn vormen, kun je het beste kiezen voor een speciaal kussen voor buikslapers. Een goed kussen voor buikslaper is zacht, niet te zwaar en niet hoger dan zo’n tien centimeter. 

 

  1. Drink geen cafeïne meer na vier uur ‘s middags 

Een goede manier om ervoor te zorgen dat je gemakkelijk kunt slapen, is door ‘s middags op tijd te stoppen met het drinken van cafeïne rijke dranken zoals koffie of energiedrank. Stop hier uiterlijk om vier uur ‘s middags mee voor het beste resultaat.