Game je vaak en voldoet je huidige pc niet aan de eisen om alle nieuwe games op te kunnen spelen? Dan is het absoluut de moeite waard om te kijken naar het aanschaffen van een game pc die alle onderdelen bevat om het mogelijk te maken om de beste prestaties te leveren in de allernieuwste games. Maar wanneer is een game pc nu eigenlijk goed en aan welke eisen moet een goede game pc in ieder geval voldoen om nieuwe games op te kunnen spelen? Je leest het in dit blog.

 

Aandachtspunt 1: de juiste processor

Een goede gaming pc heeft een processor die ervoor zorgt dat je computer op de juiste snelheid alle data verwerkt en dat alle onderdelen van je pc op de beste manier met elkaar samenwerken. Voor een gaming pc is het aan te raden om minimaal een Ryzen 3600 of 3900, of een Intel 9900 K processor aan te schaffen. 

Aandachtspunt 2: een goede videokaart

De videokaart van je game pc zorgt ervoor dat de beeldende elementen in je games snel verwerkt en getoond worden. Met een goede videokaart kun je dus alle snelle acties en elementen in een game optimaal zien. Door een videokaart van kwaliteit aan te schaffen voor je game pc, zorg je ervoor dat je de beste prestaties kunt leveren bij het spelen van de nieuwste games. De videokaart is dus niet iets om op te bezuinigen! Zorg ervoor dat je minimaal een videokaart hebt die 60 frames per seconde kan verwerken voor het beste resultaat. 

Aandachtspunt 3: het juiste werkgeheugen 

Wil je games spelen of wil je ze ook streamen? Afhankelijk van de manier waarop je gamet, varieert ook de hoeveelheid werkgeheugen die je nodig hebt voor jouw game pc. Wil je alleen games spelen? Dan is een werkgeheugen van zo’n 8 gigabyte in principe voldoende. Wil je echter ook games gaan streamen, dan heb je een werkgeheugen van minimaal 16 GB (en het liefst 32 gigabyte) nodig. 

 

Aandachtspunt 4: De koeling

Een game pc wordt vaak intensief gebruikt. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je pc en technische problemen te voorkomen, is het dan ook belangrijk dat je pc voldoende gekoeld kan worden. Dit doe je door een goede luchtcirculatie binnen de game pc te faciliteren. Daarnaast kun je waterkoeling toevoegen aan specifieke elementen van de game pc, zoals de processor. Hiermee verleng je de levensduur van je game pc significant!