Wanneer je een dakraam hebt, dan is de kans groot dat je daar nog niets voor hebt hangen. Want hoe bepaal je welke raambekleding je nu eigenlijk wilt? Je kunt niet zomaar een handdoek voor je raam hangen. Dat wil zeggen, een handdoek of een laken is een prima tussenoplossing, maar uiteindelijk wil je er toch wel wat moois hangen. Daarvoor kun je een dakraam rolgordijn bestellen. Dat is een rolgordijn dat precies past in een dakraam. Een dakraam rolgordijn kun je bestellen in iedere gewenste kleur. Precies zo dat het dakraam rolgordijn perfect past bij de rest van de kleuren in de kamer.

Een dakraam rolgordijn kan zelfs verduisterend zijn

Wanneer jouw slaapkamer een dakraam heeft en jij, bijvoorbeeld vanwege wisselende diensten, regelmatig overdag moet slapen, dan is het wel zo fijn als je een compleet donkere kamer kunt regelen. Met een verduisterend dakraam rolgordijn is dat geen probleem. Je kunt dan overdag rustig de slaap inhalen die je 's nachts te kort komt. Kies een verduisterende dakraam rolgordijn in de juiste kleur en je zorgt ook nog eens voor meer sfeer in de slaapkamer. Gewoon door alle kleuren op elkaar af te stemmen zorg je ervoor dat het een mooi geheel wordt.

Wat doe je in de huiskamer?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in de huiskamer vooral gebruik te maken van plisségordijnen, shutters of roljaloezieën. Maar het kan zomaar zijn dat deze het geluid niet voldoende dempen. Dat je het gevoel hebt dat je in een lege ruimte loopt en leeft, doordat geluiden weerkaatsen vanaf de muren. Dit voorkom je door het gebruik van overgordijnen. Overgordijnen zijn ook in alle kleuren die je je maar kunt bedenken te verkrijgen. Laat ze op maat maken voor het mooiste resultaat. Je zult direct als je ze ophangt al merken dat het geluid in huis een stuk aangenamer wordt.

Maak meer sfeer in huis met raamdecoratie

Je kunt overgordijnen bijvoorbeeld heel goed combineren met plisségordijnen of shutters. Zo zorg je dat de industriële sfeer iets wordt doorbroken. Ook zorg je er met overgordijnen voor dat je niet meer in de etalage zit als je 's avonds het licht aan hebt. En dat is ook wat waard. En wat denk je van de warmte? Doe de shutters dicht tegen de zon en doe de overgordijnen dan weer dicht om de warmte binnen te houden. Dat laatste is natuurlijk vooral in de winter een goed idee.