Nederland is een vlak land met prachtige polder uitzichten waar mensen van over de hele wereld voor afreizen. Dat dit het ideale land is om te fietsen, is dan ook geen geheim. In de steden zijn er overal voldoende fietspaden en de gemiddelde Nederlander bezit zelfs meer dan één fiets. Stations zijn ingericht met grote fietsenstallingen waar menig toerist zijn ogen uitkijkt. Een goede fietstocht is perfect voor een mooie zondag in de buitenlucht. Maar wat zijn nu de mooiste plekken om te fietsen in Nederland en hoe ga jij goed voorbereid op pad?

 

De mooiste gebieden om te fietsen

Eigenlijk kan je waar je dan ook bent in Nederland een mooie fietsroute uitzetten. In de meeste provincies zijn er genoeg fietsroutes te vinden en vaak hoef je alleen maar de bordjes te volgen. Maar wil je eens een keer wat anders zien dan je eigen provincie? Bind je fietsen op het dak en rijd bijvoorbeeld naar Friesland. Hier zijn prachtige routes te vinden, bijvoorbeeld rondom het Lauwersmeer. Je kunt deze route combineren met fietspaden langs de Waddenzee. Met een beetje geluk spot je misschien nog wel een zeehondje! Ben je op zoek naar een wat meer heuvelachtig gebied? Ga dan fietsen in Limburg. Met een tussenstop voor een Limburge vlaai of bij de brouwerij van Hertog Jan kan jij er weer een aantal kilometers tegenaan!

 

Een fietstocht van 100km lang?

Op een gemiddelde stadsfiets kan je ongeveer tussen de 17 en de 22 kilometer per uur fietsen. Dit is afhankelijk van of je wind mee of tegen hebt en hoe hard je trapt.  Met een elektrische fiets haal je met gemak 25 kilometer per uur, dus ben je een stuk sneller. Als je graag vaak geniet van lange fietstochten kan je een e-bike kopen. Ook als je wat slechter ter been bent, maar toch graag fysiek bezig blijft is dit misschien geen slecht idee. Een fietstocht van 100 kilometer klinkt enorm ver, maar als je door trapt zou je dit binnen vier tot zes uur kunnen doen. Echter ben je met tussenstops uiteindelijk vaak langer bezig.

 

Goed voorbereid op pad

Neem als je op pad gaat voor de zekerheid een bandenplaksetje en een fietspomp mee! Het zou toch zonde zijn als je je fietstocht moet afbreken vanwege een lekke band. Daarnaast is een regencape geen overbodige luxe. Ook water en wat snackjes of misschien zelfs een lunchpakket kunnen goed van pas komen.

 

Kortom, fietsen is een leuke weekend hobby. Ga goed voorbereid op pad en als je geen zin hebt om hard te trappen, ga dan voor een e-bike!