Ouder worden doen we allemaal, maar niemand staat te springen om de verandering van je uiterlijk die hierbij gepaard gaat. Oké, zo tot je 25e is het elke verjaardag weer een feestje, maar zodra die gevreesde 30 dichterbij komt het vaak toch hard binnen dat je toch echt ouder wordt. Aan het verstrijken van de tijd en het getal dat jouw leeftijd weergeeft kunnen we niets doen. Maar we weten ook dat leeftijd eigenlijk niets meer dan dat getal is. We zijn zo oud als dat we ons voelen, en dat is mede afhankelijk van hoe we eruit zien. Natuurlijk voelt het goed als iemand je een paar jaar jonger schat en je nog steeds je legitimatie moet laten zien om een biertje te kopen in de supermarkt. Hoewel we vaker vrouwen horen over “ouder worden”, hebben mannen er soms net zoveel moeite mee. In dit blog lees je daarom drie tips voor mannen om er jonger uit te zien.

Goede verzorging

Het is een inkoppertje, maar goede verzorging doet wonderen. Geen zin in een kast vol met verschillende crèmes? Begin gewoon eens bij een goede nachtrust. Wist je dat veel tekenen van ouderdom komen door slaaptekort? En daarmee bedoelen we natuurlijk niet die ene nacht dat je het licht uit moest doen in je favoriete kroeg, maar op de lange termijn houdt genoeg slaap je gezicht jong. Tussen de 7 en 9 uur slaap per nacht wordt aangeraden. Mocht je toch opstaan met een paar diepe kringen onder je ogen, smeer dan een verzorgende oogcrème op. Nog een inkoppertje, maar niet minder waar: houd je een beetje in wat betreft alcohol, roken, suikers en zon. Deze factoren hebben echt een onwijs slechte invloed op je huid en kunnen daarom erg bepalend worden voor je uitstraling.

Blijf bewegen

Ongeacht je leeftijd is het altijd goed om te blijven bewegen. Je doel hoeft niet perse een afgetraind lichaam of een paar kilootjes minder zijn. Je lichaam heeft beweging nodig. Dus zit jij heel de dag op kantoor, sluit de dag dan af met een uurtje in de sportschool. Kun je maar moeilijk je draai vinden in de sportschool? Denk dan eens aan een teamsport zoals voetbal of tennis, een rondje wandelen of een paar baantjes trekken in het zwembad.

Zorg goed voor je haar

Ouder worden heeft ook gevolgen voor je haar. Je haar wordt grijs of valt uit. Houd je haar kort en ga voor een klassiek kapsel. Hierdoor valt het minder op dat je nog maar weinig haar hebt. Of verf jouw grijze lokken in een kleur die dicht bij je eigen haarkleur zit. Vind je het nu erg vervelend dat je haar uitvalt? Dan zou een haartransplantatie een goede oplossing zijn. Laat je goed informeren over de mogelijkheden, prijs en behandeling. Je kunt de behandeling bij een Haartransplantatie kliniek in Nederland laten uitvoeren, maar dit kan ook in het buitenland. Zoek bijvoorbeeld eens op “Haartransplantatie Istanbul” voor een geschikt aanbod. Het duurt met een haartransplantatie even voordat het resultaat zichtbaar is, maar zodra dat is gebeurd ben jij van jouw onzekerheid af geholpen en kom je met een jonge look voor de dag.