Veel mensen maken weer graag gebruik van het feit dat het makkelijker is om naar het buitenland te reizen. Door het coronavirus was het voor een lange periode moeilijk om naar landen in het buitenland te kunnen reizen. Vooral de landen die zich buiten Europa bevinden waren moeilijk te bezoeken. Daarom is het voor veel mensen fijn dat dit allemaal weer wat beter mogelijk is. Het is dan ook goed om hier gebruik van te maken. Genoeg mensen doen dat dan ook en boeken nu reizen naar de landen die wat verder van Nederland af liggen. Voor sommige verre landen is het echter wel belangrijk om gevaccineerd te zijn. Hierbij is het niet altijd alleen het coronavaccin dat je nodig zal hebben. Er zijn in sommige delen van de wereld namelijk ook nog andere ziektes en virussen aanwezig waar we in Europa geen last meer van hebben. 

 

Vaccinaties 

Vaccinaties nemen voordat je op reis gaat kan in sommige gevallen dan ook ten zeerste aan te raden zijn. Vooral in delen van de wereld als Afrika en Azië is het soms verstandig om goed te bekijken of een reisvaccinatie nodig is. Hoewel dat niet altijd verplicht zal zijn, is het voor jouw eigen gezondheid in de meeste gevallen wel aan te raden om deze vaccinatie dan te nemen. Het is dan ook niet voor niets dat bepaalde vaccinaties voor gebieden worden aangeraden. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je op de terugreis geen vervelende virussen, bacteriën of ziektes mee zal nemen, is het dan ook verstandig om te bekijken welke reisvaccins dat kunnen voorkomen. Voor de meeste virussen zijn er verschillende soorten vaccinaties die je zal moeten nemen. Toch zijn er ook vaccinaties die meerdere virussen en bacteriën kunnen bestrijden. 

 

BMR

Het BMR vaccinatie is een goed voorbeeld hiervan. Wanneer je wordt ingeënt met het BMR-vaccin, zal jij jezelf gaan beschermen tegen drie verschillende ziektes. Dat zijn de bof, de mazelen en de rodehond. De meeste mensen in Europa krijgen niet vaak meer te maken met deze drie ziektes. Toch is het in andere delen van de wereld mogelijk om dit op te lopen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren in Afrika of Zuid-Azië. Niet iedereen zal veel last krijgen van deze drie ziektes, maar vooral kinderen en mensen met een verlaagde afweer kunnen vervelend ziek worden van deze drie ziektes. Met de BMR-vaccinatie kan je daarom voorkomen dat je tijdens jouw reis naar deze gebieden ziek zal worden.