Wanneer mensen aan epoxy denken, denken ze vaak aan allemaal verschillende dingen die ze kunnen doen bij het maken van spullen met epoxy. Er zijn ook veel mensen die niet weten wat ze moeten doen bij het maken van epoxy producten. Wanneer mensen aan de slag gaan met het maken van epoxy spullen, is het ook erg belangrijk dat ze weten wat ze kunnen doen met epoxy, zodat ze het op een goede manier kunnen doen. Het gebruiken van epoxy hoeft niet lastig te zijn en je kunt er veel mee maken, zolang je maar weet hoe het gedaan moet worden. Daarom kun je hier alles vinden over het maken van spullen met epoxy. Dit is erg handig zodat wanneer jij het gaat proberen je meteen de juiste spullen hebt en meteen goed kan gaan. 

Wat is epoxy?

Epoxy is een middel wat bestaat uit meerdere componenten die gemixt moeten worden. Wanneer dit dan gemixt wordt, krijg je eigenlijk een hard doorzichtig materiaal als het gedroogd en uitgehard is. Omdat je eigenlijk van een vloeibare naar compleet uitgeharde vorm gaat, kun je met epoxy een heleboel materialen maken en wordt het ook vaak gebruikt als een watervaste lijm. Hierdoor zie je ook vaak dat het gebruikt wordt bij bijvoorbeeld het maken van boten en soortgelijke opdrachten. Epoxy is voor dit soort taken erg geschikt en wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in het maken van glasvezel.

Wat kun je doen met epoxy?

Veel mensen gebruiken epoxy en vooral epoxy resin tegenwoordig voor het maken van hun eigen kunstwerken. Epoxy wordt namelijk veel gemixt met kleuren en andere spullen om een mooi aanvullend materiaal te maken wanneer materialen zelf nog niet compleet goed zijn om te gebruiken. Ook worden er vaak in de transparante epoxy spullen verwerkt waardoor je deze spullen in een fysiek materiaal ziet zitten als versiering. Meer oorspronkelijk werd epoxy veel gebruikt als bindmiddel in de botenbouw.

Waarom epoxy gebruiken?

Je kunt een giethars kopen en hier al snel veel dingen zelf mee maken. Wanneer je epoxy gebruikt, heb je de voordelen dat het transparant is en extreem sterk, daarnaast ook nog eens waterbestendig. Door deze voordelen, kan het op veel verschillende manieren toegepast worden waar andere harsen en lijmen niet gebruikt konden worden. Wanneer je epoxy gebruikt, moet je echter wel op een aantal dingen letten zoals dat het in een geventileerde ruimte moet zijn en dat je de juiste maatregelen neemt zoals handschoenen en een mondkapje.