Een zwangerschap is een heel mooi iets maar kan ook ongepland gebeuren. Dat kan voor vervelende situaties zorgen. Je kan allerlei verschillende redenen hebben om te kiezen voor zoiets als een vaderschapstest en in deze blog bespreek ik deze redenen met je. Lees je mee?

Geen vaste relatie

Je wilt natuurlijk niet dat je kindje hier de dupe van wordt maar het is wel belangrijk om het één en ander uit te zoeken voordat het baby’tje in jullie armen ligt. Zo kan je met zekerheid de rest van de zwangerschap door. Een reden waardoor je voor een vaderschapstest kan kiezen is omdat jij en de moeder van de baby geen vaste relatie hebben (gehad) en er (waarschijnlijk) andere bedpartners in het spel zijn geweest. Dat kan voor twijfel zorgen als het erom gaat of jij wel of niet de vader bent van het baby’tje. Een vaderschapstest kan je soms al voor de bevalling uitvoeren, dus je kan er meteen achter komen!

Zekerheid en rust

Ook wanneer er na de bevalling onzekerheid heerst kan dit. Een vaderschapstest wordt ook vaak ingezet als één van de ouders of beide twijfelt. Dit kan om hele uiteenlopende redenen zijn. Bij sommige stellen is er argwaan of onzekerheid geweest in het ziekenhuis en op deze manier brengt de uitslag van een vader- of moederschapstest rust.

Twijfel over de identiteit van de vader

Wanneer de ouders van de baby hebben gekozen voor inseminatie kan op enige punt, ook om verschillende redenen, de wens ontstaan om een vaderschapstest uit te voeren om zo de identiteit van de vermeende biologische vader uit te sluiten. Een vaderschapstest kopen, is heel eenvoudig. Door het DNA te gebruiken van de man en de baby of de zwangere vrouw kan de test uitgevoerd worden. Als deze is uitgevoerd zoals in de gebruiksaanwijzing staat, kan de test vervolgens opgestuurd worden naar het lab en krijg je binnen een paar dagen de uitslag thuis opgestuurd.

Vanuit hem of haar

De wens voor een vaderschapstest kan vanuit zowel de man als de vrouw komen. Vaak denkt men dat de reden voor een vaderschapstest overspel is maar dat hoeft dus helemaal niet. De redenen lopen enorm uiteen. Mocht er twijfel zijn over de moeder van de baby dan kan hiervoor ook een speciale moederschapstest uitgevoerd worden. Zo hoeven jullie je geen zorgen meer te maken en weet je door het uitvoeren van een simpele test waar je aan toe bent.